Førpremiære: Trøffeljegerne fra Piemonte.

Et førtitalls personer kom til førpremiæren på dokumentarfilmen Trøffeljegerne fra Piemonte. Visningen var bestilt spesielt av Norges sopp og nyttevekstforbund. Det ble servert fruktchampagne og trøffelchips. Filmen er humoristisk der den forteller om gamle menn og deres lojale hunder. Jegerne har viet hele livet sitt til å jakte trøfler. For dem er dette en livsstil.... Continue Reading →

Malekurs

Tromsø soppforening har arrangert malekurs for sine medlemmer. Da det kun var tre deltakere, inviterte kursleder Larissa Acharya deltakerne hjem til seg. Alle valgte å male en kurv og de har produsert fine sopp-motiver i akryl (det tåler regn). Kurset gikk over to kvelder. Som en bonus ble det satt opp en ekstra kveld. Deltakerne... Continue Reading →

Ny soppsakkyndig i Tromsø soppforening

Aase Tveito besto eksamen som soppsakkyndig i dag! Aase begynte på soppsakkyndigkurs våren 2019. Hun hadde ikke anledning å avlegge eksamen sammen med de andre kursdeltakerne i fjor høst.  Derfor måtte hun reise sørover til Trøndelag for å ta eksamen. For å kunne ta eksamen skal du ha fullført et 40 timers soppkurs. Deretter er... Continue Reading →

Sene høstsopper i nord

Mange tenker nok at soppsesongen er over når nattefrosten begynner å ta til og trærne mister bladene sine. Det er nok riktig at mange av de tidlige soppene som plukkes forsvinner, men det finnes mange arter som tåler noe frost. Både kantarell, piggsopp og gul trompetsopp kan overleve noen grader under frysepunktet. I tillegg til... Continue Reading →

Mystiske sopper i lyngen

Denne artikkelen sto i Aftenposten 16.09.2021 under Viten. Viten er Aftenpostens satsing på forskning og vitenskap, der forskere og fagfolk fra hele landet bidrar med artikler. Forfatter: Stipendiat Eivind Kverme Ronold, Institutt for Biovitenskap, Universitetet i Oslo Nesten ingen planter kan leve uten hjelp av sopp i røttene sine. Mye av det som foregår under... Continue Reading →

Soppkraft kan brukes til nesten «alt»

Soppkraft har en utpreget umamismak og kan brukes i supper, sauser, risottoer, sjy, tilsetting i kjøttdeig og mye annet. Oppskriften er en fleksibel base; bruk den matsoppen du finner i skogen og eventuelt tilsett  grønnsaker og urter du har tilgjengelig. Bruk gjerne sopp som ikke er av topp kvalitet og bruk også rester og avskjær... Continue Reading →

Soppsoya – den sorte dråpe

Ole-Georg Pettersen har for første gang laget soppsoya. Hans kommentar til det ferdige produktet var: «Bildet viser ferdig soppsoya etter en litt lang prosess. Første tanke var at nelliken kanskje tok litt over det totale smaksbildet. Samtidig jevner nok smaken seg ut i mat og den passer nok fint til ris, kylling eller svin.» Oppskriften... Continue Reading →

Siste soppkontroll i Tromsø avholdt

13 kurver ble kontrollert på årets siste soppkontroll i Tromsø av soppsakkyndige Jan Thomas Schwenke og Bjørn-Leif Paulsen. I kurvene var det mest kremler og risker, blant annet en svartriske. Du kan lese mer om risker her. En person trodde han hadde funnet en fin røyksopp som viste seg å være en rød fluesopp. Er... Continue Reading →

Teambuilding i soppverden

Det ble ikke bare utfordringer med å lære seg sopp, da Naturviterne var på kurs med Tromsø Soppforening. Etter praktisk/teoretisk gjennomgang av matsopp og viktige giftsopper onsdag, var det klart for feltarbeid lørdag 4. september. Turen ble lagt til Håkøyboten, og innebar kryssing av Finnelva, Foråselva og Sørelva. Vannstanden var uvanlig høy, og det måtte... Continue Reading →

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑