Marinert sopp

Du kan bruke til risker, skrubb, kremle, smørsopp, kantarell (men bare unge små sopp eller litt større kan skjæres i biter) Ingredienser Risker/sopp - 2 kg Løk - 2 stk. Hvitløk - 4 fedd Til marinaden: Eddik - 2 ss (bruk mer om den er svak som 7%) Sukker - 2 ss Salt - 4... Continue Reading →

Velkommen til Soppens dag

Alle er velkommen til Soppens Dag som arrangeres ved Tromsø Museum søndag 5. september. Fra klokka tolv til klokka fem kan du komme å få kontrollert soppkurven din. Det blir sopputstilling med hovedfokus på de vanligste matsoppene (det finner så mye annet godt enn bare kantarell). Klokka to blir det sopptur i Folkeparken, du trenger... Continue Reading →

Plukk, Studér! Spis! Fire kurs avholdt.

Fire kurs ble avholdt på Tromsøya i august. Målet med kurset var og lære barn og voksne om spiselige ville vekster i fjæra. Kursleder var Jenny Dølvik som til daglig er masterstudent på lektorutdanninga for 5-10 trinn, med naturfag som hovedfag, ved UiT Norges arktiske universitet. Tiltaket var et samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund.... Continue Reading →

Medlemstur til Ramfjorden

12 medlemmer møtte opp på skolen i Ramfjord. Turledere var Jan Thomas Schwenke og Connie Rossing Moe. Det ble funnet en god del kremler i alle mulige fargesjatteringer. Dessuten fant vi rimsopp, diverse typer risker, seig høstmorkel, bjørkemusserong, reddikmusserong, røyksopp, honningsopp og stubbeskjellsopp. På hemmelig sted ble det funnet en god del kantareller!

Tredje soppkontroll avholdt

Soppsesongen er ikke over, men det bugner dessverre ikke med sopp. Vi får håpe på en lang og mild høst. Men noe er å finne, blant annet er det funnet en del kantareller. Sist søndag kom det 20 personer som fikk kontrollert kurvene sine. Soppsakkyndige denne dagen var Eva Espeland og Larissa Acharya. Eneste giftige... Continue Reading →

Soppkurs for Tekna

I år ble kurset holdt to ettermiddager/kvelder midt i uka. Første dag var det teori med mange praktiske oppgaver. Kursansvarlig Kari Riddervold hadde plukket inn diverse sopper dagen før som hun hadde med. Dag 2 var det tur i felt. Connie Rossing Moe var med som soppsakkyndig. Connie og Kari plukket diverse sopp før selve... Continue Reading →

Midten av august og antall kurver som kontrolleres har økt betydelig

17 kurver, flere med store mengder skrubb av ulik farge og kvalitet. En kurv med mye fin sandsopp. Ellers til soppkontrollen kom det inn kremler, rimsopp, kantarell, sleipsopp, lakssopp, sommertraktsopp, skjeggrisker, hulrisker, grønn anistraktsopp, stubbeskjellsopp og en del ikke-matsopp - som slørsopper, honningsopp og en kurv med flatklokkehatt. Flatklokkehatt kan gi meget alvorlig forgiftning. 33... Continue Reading →

Steinsoppen er her!

Steinsoppen er kommet. Dessverre har varme og fuktighet gjort sitt til at mange av steinsoppene er infisert med insekter. Men det kommer stadig nye opp. Fine små eksemplarer kan serveres som steinsopp-carpaccio. Se oppskrift her. Andresotering steinsopp kan tørkes. Tredjesortering egner seg godt til å lage buljong av. Sopp, i sær steinsopp, gir en himmelsk... Continue Reading →

Første soppkontroll avholdt!

Sesongens første soppkontroll ble avholdt av Bjørn-Leif Paulsen og Karin Abeler. Det er fortsatt tidlig på sesongen og kun en kurv ble kontrollert. Det var to voksne og to barn som kom for for å få sjekket fangsten som besto av rødskrubb. Rødskrubb er spiselig og god, men husk å varmebehandle den 15- 20 minutter... Continue Reading →

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑