Nytteveksttur i Botanisk hage

Botanisk hage i Breivika på Tromsøya er mer enn vakre blomster og prydbusker. Hagen har også en rekke nyttevekster, både ville og foredlede. I år er det tidlig vår i hagen og det er allerede mye spennende å finne. Totalt deltok 23 personer på nyttevekstturen. Vi startet ut med å vise noen arter som flere tar feil av, blant annet karve og ryllik. Dessuten ble det igjen en prat rundt strutseving versus den giftige ormetelgen. Det er også sesong for vårsoppene, og spissmorkel og sandmorkel ble vist fram og kommentert. Den første er en delikatesse, den andre er giftig. Deretter ble det god tid til å rusle sammen i og rundt hagen for å se på og lære nyttevekster.

Ukrainsk venneforening deltok på rusleturen med 11 medlemmer. Mange av nyttevekstene vi har her nord vokser også i Ukraina. De nevnte at nyttevekster brukes mye i Ukraina, ofte i supper, en grønn borsj.

Turledere var: Hilde Lydersen, Cathrin Nikolaisen og Kari Riddervold.