Tareutstilling på Tromsø Museum

Tareskog er viktige oaser for livet i havet og på land; den er matfat, gjemmested, barnehage og bølgedemper på én gang. Men hva skjer når kråkebollene legger tareskogen øde?

Tromsø Museum har åpnet utstilling om tareskogen. Utstillinga viser livet i tareskogen, hvilke ressurser tareskogen utgjør for oss mennesker og hvordan vi kan arbeide for å forvalte og verne den.

På åpningen ble det holdt flere korte innlegg om blant annet forvaltning og restaurering av tareskogen, om aktuelle folkeforskningsprosjekter, bruk av tare med mer.

Interessen for tang og tare har økt betydelig de siste årene og Norges sopp- og nyttevekstforbund arrangerer kurs og har laget brosjyre. NSNF_Tang-og-tare_2022

Tromsø sopp- og nyttevekstforening har tidligere arrangert tur/kurs, og planlegger nytt tur/kurs til våren. Foreningen hadde stand i forbindelse med åpning av tareutstillingen. Publikum var interesserte i hva vi holder på med og mange tok med seg brosjyrer.

Styreleder Eva Espeland og styremedlem Kari Riddervold på stand.