Tur til Øverbygd på jakt etter gul trompetsopp

For tredje gang ble jakten på den gule trompet gjennomført i Øverbygd lørdag 16. september. Tross regnbyger i byen var det nydelig høstvær på indre strøk. 25 entusiastiske og forventningsfulle sopplukkere dukket opp på parkeringsplassen under Skjeggefjellet, de fleste for første gang, men også flere for tredje gang. Det kom folk fra helt fra Nordreisa og Narvik, så interessen er stor.

Hva ville vi finne? Ryktene på Facebook fortalte at det ikke var mye å finne i området under Skjeggefjellet. Annen informasjon tilsa at det var plukket en god del gul trompetsopp i nærheten.

På vei opp ble de første tre gule trompetene funnet av Ingvild og Ingvild. De var bitte, bitte små, – men ga oss glede og forventninger. Vi måtte lete ganske lenge før vi fant de neste, – til tross for at vi hadde med kjentfolk som vet temmelig nøyaktig hvor gule trompetene vokser.

Under bålkos og felles lunsj konstaterte vi at de fleste hadde funnet noen, men ikke de store mengdene. Men lykken var å finne noen og ikke minst den første! Og ikke minst lære hvordan denne soppen vokser og hvor ekstremt vanskelig den er å oppdage.

Vi hadde også funnet annen sopp som ble gjennomgått i fellesskap: Diverse typer skrubber, en god del rabarbrasopp, mye sandsopp, forskjellige skarpe risker og ymse vokssopper med mer. Rundt bålet ble det mye soppsnakk. Flere sa at de bruker skarpe risker og synes de smaker godt i soppsalat, som stekt og syltet. Fellesnevneren er at de ikke avkokes lenge for å fjerne den sterke smaken, – ofte bare 2-4 minutter.

Etter lunsj fortsatte vi letinga. Noen fant litt til, og noen fant mye, mye mer! Jacob ringte da noen av oss var kommet ned til parkeringsplassen. Vi måtte ikke vente på han, for han hadde funnet så mye så det ville ta tid å plukke. Noen dro videre til et felt i starten av Dividalen og fant mye gul trompet der. I Artsdatabanken kan du finne hvor gul trompetsopp og andre sopper er funnet og registrert.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑