Lavterskeltur i lokalmiljøet

Vi trenger ikke å reise langt for å finne sopp, og spesielt hvis man leter etter andre sopper enn kantareller! Til tross for heftige regnbyger kom 22 personer på soppturen som var lagt i området ved Rundvannet på Stakkevollan. Flere av de frammøtte bor i nærområdet på Nord-Tromsøya. Omtrent halvparten var ikke medlemmer (enn så lenge…). Noen av deltakerne hadde tatt grunnkurs sopp som ble arrangert i august. Gjennom felles sopptur får de mer praktisk erfaring.

Først gikk vi igjennom de vanligste soppene og viktige kjennetegn. Deretter spredte vi oss rundt i skogen. Etter en times tid møttes vi i gapahuken for å gå igjennom alle kurver og poser. Til tross for at det finnes lite sopp på Tromsøya for tiden, fant vi diverse forskjellige skrubber, rødgul piggsopp, kantarell, smørsopp, sleipsopp, matblekksopp, ymse risker inklusive kokosriske, pluggsopp (giftig), anistraktsopp og noen slitne kremler. Morsomme sopp ble også funnet, se bilde. En av deltakerne hadde funnet steinsopp tidligere på dagen. En annen hadde med den giftige lakrisrisken. Luktesansen er viktig når man plukker sopp. Den ble brukt flittig på steinsopp, kokos- og lakrisriske og anistraktsopp. Mange var interessert å lære om prekevering av sopp generelt og oppskrifter på skarpe risker. Soppkraft ble presentert som et godt alternativ til hvordan man kan bruke all spiselig sopp, og kraften kan brukes til det meste. Flere spiste allerede skarpe risker og skrøt av både smak og konsistens. Soppsakkyndige var Larissa Acharya, Connie Rossing Moe og Kari Riddervold.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑