Soppsesongen har startet – så vidt

En knusktørr og varm juli måned i Tromsø forsinker soppsesongen. Men litt kan du finne allerede nå. Se godt etter kremler, de kan de finne ofte langs stier eller ved myrdrag. Noen risker er dukket opp. Prøv ut denne oppskriften på skjeggriske. Kamfluesoppene er også begynt å dukke opp. Disse er giftige som rå, men kan spises etter sterk varmebehandling i 10-15 minutter. Tilsvarende krever rødskrubben som du også kan finne noen eksemplarer av nå. Er du usikker på noen av soppene, kom på soppkontrollen førstkommende søndag på Tromsø Museum fra klokka 14.00 – 16.00. Husk, spis aldri sopp eller nyttevekster du ikke vet helt sikkert hva er.

Nå håper vi på regn, – mye regn!

Det er fortsatt noen ledige plasser på grunnleggende matsoppkurs som er 14. og 16. august. Du kan melde deg på her.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑