Møt Lili – vår tredje nyttevekstkyndig

Lili eller Ottilie Geiger som hun formelt heter, er født og oppvokst i Sør-Tyskland. Nyttevekstprøven avholdes i flere byer og Lili dro til Bergen – og hun sto med glans! Vi gratulerer på det varmeste. Hvorfor denne glødende interessen for nyttevekster?

Helt siden barndommen har Lili vært interessert i planter. Bestemoren introduserte Lili for den fantastiske skatten som finnes i naturen rundt oss. Hun hadde omfattende kunnskap om mat- og medisinplanter. Hennes generasjon var spesielt dyktig på dette området, og i krigs- og etterkrigstiden var denne kunnskapen essensiell. Dessverre har mye av denne kunnskapen forsvunnet fra samfunnet vårt i løpet av bare én eller to generasjoner.

Lili synes det er svært trist at dagens barn opplever at grønnsakene vi spiser stort sett kommer fra supermarkedet og ofte har reist verden rundt før de havner på tallerkenene våre. Dette fører til at vi mister den naturlige tilknytningen til maten vi spiser og respekten for hvordan den produseres. Derfor ønsker Lili å engasjere seg i Plukk-Studer-Spis-programmet, slik at flere kan oppdage smaken av ville, lokale matretter og fremme en bærekraftig bruk av naturen. Neste steg er å bli skikkelig flink på sopp og oppnå sertifisering som soppsakkyndig i løpet av noen år.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑