Nasjonalt nytteveksttreff i Valdres

 

Valdres sopp- og nyttevekstforening og Norges sopp- og nyttevekstforbund arrangerte nasjonalt nytteveksttreff helgen 9. – 11. juni. 120 toppengasjerte nyttevekstinteresserte deltok. Vi var tre fra Tromsø som tok turen sørover.

Programmet var tett og omfattende: Forskjellige typer turer, ymse workshops og diverse foredrag på kvelden. Blant annet snakket daglig leder i det lokalet bryggeriet Små vesen om ølet de brygger. De satser mye på å bruke nyttevekster i ølet sitt. Vi fikk smake øl med mjødurt og geiterams. Fyldig og god smak som de fleste likte. Jørgen Ravneberg, Altaværing og kjøkkensjef på Kolonihagen i Oslo lagde fristende lunsjer som ble servert utendørs, samt småretter på kvelden. Rettene inneholdt mange forskjellig nyttevekster. Og ikke minst sosialt samvær. Når så mange nyttevekstglade folk møtes er stemningen god og praten går i ett.

Kanskje det viktigste for mange var nyttevekstutstillingen med alle pensumplantene med unntak av to (!) og prøveeksamen for de som skulle ta nytteveksteksamen uka etter. Vi storkoste oss, lærte mye og konkluderte med at nyttevekster vil vi lære mere om. Neste års nytteveksttreff blir på Jæren siste helgen i mai.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑