Oppstart videregående soppkurs!

13 medlemmer har meldt seg på videregående soppkurs, og 11 møtte mandag opp på Holt Økopark sitt hus for en tre timers teorikveld. Den viktigste delen av kurset blir feltdager til høsten, men litt teoretisk kunnskap er godt å ha i bunn. Kvelden startet derfor med grunnleggende innføring om soppens oppbygging, kjennetegn, habitat mm.

Vi har vært så heldige å være de første i landet som har fått tilgang til Norges sopp- og nyttevekstforbund sine to helt nye nettkurs: Grunnkurs sopp og Påbygningskurs sopp som enda ikke er publisert. De to nettkursene danner utgangspunkt for dette videregående kurset, men med litt tilpasning av arter vi ikke har her nord. Til sammen dekker kursene grunnleggende teori og nærmere 60 sopparter, inklusiv de åtte giftigste. Oppbyggingen av kursene er gjort på samme måte som det nettbaserte soppsakkyndigkurset, noe som gjør det enklere for de som skulle ønske å gå videre for å bli soppsakkyndig.

Alle kursdeltakere har tilgang til nettkurssene i ett år, og kan fordype seg i basiskunnskap og arter både før, under og etter soppsesongen😊 I tillegg har kursene quiz både til hver art og samlet sånn at alle får mulighet til  å teste ut egne kunnskaper i forhold til å huske de viktigste kjennetegnene.

Det ble en hyggelig og lærerik kveld med engasjerte soppfantaster i veldig koselige omgivelser – og vi kursholdere gleder oss til fortsettelsen til høsten!

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑