Ti interesserte morkeljegere dukket opp til vårens morkeljakt. Ikke all verdens fangst i år, men en av deltakerne hadde med fem-seks spissmorkler han hadde plukket rett før turen. På turen fant vi mange og store sandmorkler utenfor Nofima, og en enslig spissmorkel ved undergangen under MH-bygget. Etter det gikk vi ned til Botanisk hage for å lete. Her fant vi dessverre ingen morkler i år. På den annen side ble det litt fokus på nyttevekster på veien gjennom skogen. Her fant vi både geitrams og mjødurt (som en av deltakerne pleier å koke saft på). Vi fant også ormetegl, som vi studerte for å lære oss hva vi ikke skal plukke når vi er ute etter strutseving. Ellers hadde en av deltakerne med seg en liten kurv full av grankonglehatt, så da fikk de som ville lært seg den også.
Bildet viser en fornøyd og nyinnmeldt medlem Agnete Kristoffersen som fant den ene spissmorkelen.
Det må nevnes at flere at medlemmene har funnet spissmorkel i både skogen og barkbed de siste dagene. Du finner flere innlegg med fantastiske bilder i FB-gruppa vår. Så fortvil ikke, det er fortsatt mulig å finne dem! Men pass opp for sandmorkelen.
Det finnes sandmorkel her nord, både i barkbed, i skog og mark. Sandmorkel inneholder toksinet gyromitrin. Forsøk har vist at gyromitrin kan akkumuleres i kroppen. Forgiftning kan forekomme under bearbeiding av soppen, men de fleste forgiftninger forekommer etter inntak av sandmorkel. Sandmorkel har tidligere blitt brukt som matsopp etter forvelling eller tørking. Selv bearbeidet sandmorkel kan inneholde noe gyromitrin, og soppen frårådes derfor å brukes som matsopp. Bildet viser sandmorkel utenfor Nofima på Campus.