Sanking av strutseving

Vinteren har kommet tilbake til Tromsø. Det hindrer likevel ikke Tromsø sopp- og nyttevekstforening å arrangere turer på leit etter nyttevekster. Andre pinsedag møttes syv turdeltakere på parkeringsplassen i Tønsvika for å finne og lære om strutseving. Heldigvis viste været seg fra sin litt bedre side denne dagen.

Og strutseving i fin plukkestørrelse ble funnet. Les mer om strutseving her. De som tidligere ikke hadde vært trygge på denne nytteveksten lærte den av turleder Connie Rossing Moe. Turfølget fant også grankonglehatt.

Strutsevingene ble tatt med hjem, renset og fortært. En av deltakerne var så begeistret for smaken at hun dro på ny tur dagen etter. Med det været som er i Tromsø for tiden vil det fortsatt være mulighet for å plukke strutseving en stund til, – især litt lenger opp i terrenget.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑