Siste nyheter om gul trompetsopp – sesongen er ikke over

Ewa Anna Øvergård bor på Holt i Indre Troms. Hun ble medlem av Tromsø soppforening i høst. Den første aktiviteten hun var med på i regi av foreningen var den sagnomsuste turen om jakten på den gule trompet.  Ewa Anna er opprinnelig fra Polen og har bodd i Norge i 30 år. Polakker er kjent for å være dyktige på sopp. Ikke rart at Ewa Anna også har denne interessen i Norge.

Det var første gang Ewa Anna fant gul trompetsopp, – men ikke den siste. Hun har tatt flere turer i området rundt Skjeggefjellet og funnet mere. Dessuten har hun også funnet en ny lokalitet. Og finne et nytt plukkested med denne delikatessen, – ja da blir man stolt og glad. Ewa Anne forteller at gul trompetsopp er den beste soppen mannen hennes har spist. På turen lærte Ewa Anna også skjeggriske og tips til hvordan den kan tilberedes. Salaten med skjeggriske falt i smak hos familien Øvergård og er laget allerede flere ganger.

Skal man lete etter gul trompetsopp i år, – er dette virkelig det rette året. Det er fortsatt gul trompetsopp å finne på indre strøk. I dag meldte Ole Christian Hagestad om et funn i Håkøybotn på Kvaløya. Det er bare å komme seg ut å lete. Men lett å se, – nei. Først finn rette biotop, deretter må du gå sakte, sakte å la øynene sveipe rundt.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑