Høstens vakreste og morsomste eventyr!

Soppsesongen har som kjent vært god i år, så forventningene var høye da 15 medlemmer startet turen oppover mot Skjeggefjellet i Indre Troms for å jakte på den gule trompet. Mannfolka hadde det så travelt med å nå det forjettede soppområdet at de gikk rett forbi klyngen med gul trompetsopp som sto rett ved stien. De måtte ropes tilbake for å lære og se hvordan den vokser og ser ut, – der den står nesten usynlig  nede i gresset og mosen. Og alle fant mye gul trompetsopp. Området som den vokser i er enda større enn vi trodde, så avstanden mellom turdeltakere var tidvis over en km. Vi holdt kontakt på telefon, SMS og kauking, men å samle hele gjenget rundt leirbålet til felles lunsj var rett og slett umulig. Flere hadde ikke tid til å spise. Har gjaldt det å nyte dagen til å plukke den gule trompet. Alle var fornøyde med dagens tur og dagens fangst. Flere uttalte at dette var høstens vakreste og morsomste tur. Som Lars sa: «Æ e kokfornøyd!»

Soppsakkyndige var: Kari Riddervold, Ole Georg Pettersen, Jan Thomas Schwenke og Conning Rossinge Moe.

 

Tidligere i høst fant vi også gul trompetsopp i Pasvik i Finnmark. Der vokser den i akkurat samme type biotop som i Øverbygd.

Gul trompetsopp er kanskje unnselig ovenfra. Når du snur den ser du hvor vakker og delikat den er. Hvordan bruke gul trompetsopp? Den er god å steke som fersk. En velegnet konserveringsmetode er tørking. La den bli knusktørr før du pakker den bort. Tørket sopp kan brukes som fersk etter at den legges i vann i 15 minutter. Eller den kan brukes rett i sauser, gryter med mer.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑