Soppkontroll i Tana

Soppkontrollen som ble avholdt mandag 22. august viste at det er stor soppinteresse i Tana. To par kom kjørende helt fra Vadsø, en times kjøring unna Tana Bru. Det kom 25 personer og 11 kurver ble kontrollert. Utstillingen med 25 sopper fra nærområdet ble grundig studert og spørsmålene var mange. Overraskelsen var stor over at det finnes sjampinjong i Tana.

Mange kom med en bjørkeskjellsopp. Ifølge artsdatabanken er den ikke registrert i Tana. Tommy Østhagen omtaler den som fattigmanns-matsutake. Soppen har en meget karakteristisk lukt og er spiselig.

I september kommer soppforeningen Mariculix fra Sør Varanger for å holde soppkurs. Med den betydelig soppinteressen i Tana og interessen for å etablere egen forening, forventer vi at det vil skje innen rimelig kort tid.

Soppsakkyndige var Ole Georg Petter og Kari Riddervold, assistent Liss-Ellen Ramstad.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑