Soppkontroll i Alta

Alta har ikke egen soppforening, iallfall ikke enn så lenge. Tromsø soppforening har flere medlemmer i Alta og noen av dem er soppsakkyndige. Soppsesongen i år i Alta og omegn er meget god. Og Alta har mye, mye mer å by på enn sandsopp og skrubb. Det er et mangfold av sopp; masser av steinsopp, gedigne lubne sjampinjonger, mengder av kantareller og mye, mye annet.   Det har ikke vært avholdt soppkontroll på 15-20 år i Alta, – så nå var det på tide. Arrangementet, soppkontroll og -utstilling ble lagt til Trasti og Trine.

Trasti og Trine tilbyr kortreist, økologisk mat. De bruker masse sopp i rettene sine og kjøper sopp fra lokale sankere. Stedet er populært både blant turister og lokalbefolkningen.

Lørdag var det godt vær og mange gjester hos Trasti og Trine. Mange av gjestene benyttet anledningen til å se på sopputstillingen og til å stille spørsmål om sopp. Flere kom kjørende for å få sjekket soppkurven sin. Til sammen ble 10 kurver kontrollert og knappe 40 personer kom. Mange var interessert i å lære mere og brukte mye tid på utstillingen og spørsmålene var mange. De fire soppsakkyndige Erlend Wibe Guttormsen, Mari Bottolfsen, Lisa Helstrøm Jørgensen og Kari Riddervold var meget fornøyde med arrangementet. Trasti og Trine overtok resten av de spiselige soppene. Blant annet skulle de bruke grå knippesopp, sjampinjongene og matsutaken samme dag til middagsgjestene.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑