Sesongens andre medlemstur

Til tross for heftige regnbyger møttes ni medlemmer til tur i Ramfjorden. Ekstra hyggelig er det at ferske medlemmer blir med på tur. Heldigvis tok bygene en pause, – men det er dyvått i marka. Gummistøvler anbefales på det tørreste.

Til tross for mye nedbør de siste dagene var det mye fin sopp å finne. Fortsatt mye kremler og rimsopp, og alle fant flere steinsopper hver. Mange forskjellige risker, blant annet granmatriske. Den er mild og kan puttes rett i panne. De skarpe riskene er ikke giftige men skarpe i smaken. Derfor foretrekker de fleste å forbehandle/avkoke dem. Hvordan kan du lese om her. Vi fant også anistraktsopp, en sopp som flere har som sin favorittsopp. Dessuten en sopp som er lett å lære. Det er mye slørsopp i marka og flere ligner på rimsopp. Mange rimsopp har dessuten «mistet» rimet på toppen, på grunn av all nedbøren. Er du usikker, ikke ta den med hjem.

Soppsakkyndige var Larissa Acharya, Connie Rossing Moe og Kari Riddervold.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑