Matblekksopp kan brukes til mangt

Det er mye matblekksopp å finne nå. Den vokser gjerne i grupper på fet gressmark og i plener. Skivene er meget tette, først hvite, deretter rosa og til slutt svarte. Soppen løses til slutt opp i blekk fra hattkanten og oppover. Blekket kan du bruke, – ja som blekk til å skrive og tegne med. Blekksoppene nedenfor er tegnet med blekk fra blekksopp og tegnet av Jens K Styve.

Matblekksopp er en utmerket matsopp. Plukk de som er hvite og faste. Den egner seg til steking og gjerne i supper. Prøv den sammen med risotto. Varm finhakket matblekksopp forsiktig opp, væsken som kommer ut kan siles i fra og brukes i risotten. Soppen stekes, tilsett gjerne paprika på slutten. Serveres sammen med risotto.

Smaklig måltid!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑