Blank soppsuppe basert på soppbuljong

Soppbuljong er enkelt å lage selv og med de mengdene med sopp vi finner i skogen nå plukker du fort nok sopp til flere liter buljong. Se oppskrift her. Buljongen kan du også bruke til sjy. Om du ønsker den med mere smak kan du la den koke inn.

Til denne buljongen brukte jeg kremler, rimsopp, kamfluesopp, risker (også de skarpe) og rødskrubb. Jeg tilsatte noen grønnsaker, vann og la det småkoke en knapp time. Buljongen ble silt i fra og satt kjølig. De nusselige små rimsoppene og kremlene renset jeg og la ubehandlet i kjøleskapet.

Dagen etter finhakket jeg diverse grønnsaker; hvitløk, løk, gulrot og chili. Dette ble stekt. Deretter ble buljongen tilsatt og det simret en stund. Til slutt finhakket jeg  rød paprika og de små soppene oppi suppen 3 – 4 minutter før servering.

Smaklig måltid!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑