Førpremiære: Trøffeljegerne fra Piemonte.

Et førtitalls personer kom til førpremiæren på dokumentarfilmen Trøffeljegerne fra Piemonte. Visningen var bestilt spesielt av Norges sopp og nyttevekstforbund. Det ble servert fruktchampagne og trøffelchips.

Filmen er humoristisk der den forteller om gamle menn og deres lojale hunder. Jegerne har viet hele livet sitt til å jakte trøfler. For dem er dette en livsstil. De lever et godt og enkelt liv i de italienske skogene hvor de lever i pakt med naturen. Miljøet er myteomspunnet, lukket og meget hemmelig. Som sopp-plukkere kjente vi oss igjen om å hemmeligholde de beste soppstedene. Og vi koste oss, filmen anbefales. Den har premiere 1. juledag.

Men visste du at det finnes trøfler i Norge, – dog ikke de kostbare som finnes i Italia. For noen år siden ble det gjennomført et trøffelprosjekt i Norge. Du kan lese mer om trøflene i Norge her:

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑