Marinert sopp

Du kan bruke til risker, skrubb, kremle, smørsopp, kantarell (men bare unge små sopp eller litt større kan skjæres i biter)

Ingredienser
Risker/sopp – 2 kg
Løk – 2 stk.
Hvitløk – 4 fedd

Til marinaden:
Eddik – 2 ss (bruk mer om den er svak som 7%)
Sukker – 2 ss
Salt – 4 ss
Nellik – 5 stk.
Svarte pepperkorn – 10-15 stk.
Laurbærblad – 5 stk.
Vann – 1 liter

Instruksjon

  1. Sorter riskene, vask hver sopp godt. Skjær litt stilken.
  2. Bløtlegg i vann for en dag, bytt vann 2-3 ganger. Skyll deretter igjen.
  3. Hiv riskene i pannen og kok i ca 15 min, 3 liter vann med 3ss salt

ta bort skum hvis det dannes.

  1. Plasser riskene i et dørslag og la vannet renne. Skyll godt.
  2. Hell vann i en kasserolle og tilsett alle ingrediensene til marinaden. Skrell løken og skjær i halve ringer, skrell hvitløksfeddene. (Løk kan velges bort om man liker ikke den smaken)
  3. Kok sopp i marinaden ca.10-15 min
  4. Legg ut riskene med marinaden i steriliserte varme krukker, og lukk hermetisk.
  5. Oppbevares på et kjølig sted.

 

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑