Steinsoppen er her!

Steinsoppen er kommet. Dessverre har varme og fuktighet gjort sitt til at mange av steinsoppene er infisert med insekter. Men det kommer stadig nye opp. Fine små eksemplarer kan serveres som steinsopp-carpaccio. Se oppskrift her.

Andresotering steinsopp kan tørkes.

Tredjesortering egner seg godt til å lage buljong av. Sopp, i sær steinsopp, gir en himmelsk god buljong med mye umamismak. Buljongen kan brukes i supper, risotto, som sky og mye annet. Prøv deg fram.

Hva er karakteristisk for steinsopp? Hatten er 5 – 20 cm bred, halvkuleformet, brun i ulike nyanser, hvit kant. Rørlaget er hvitt, senere gult til gulgrønt. Stilken er 5-15 cm lang, 3-6 cm tykk, lysbrun med finmasket hvitt årenett øverst. Voksested: Løv- og barskog. Du kan også finne den på yttersida ved bjørkeris.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑