Soppsesongen er på tampen

Sesongens siste soppkontroll ble avholdt søndag 13. september. De to nye soppsakkyndige Eva Espeland og Ole Georg Pettersen hadde påtatt seg ansvaret for soppkontrollen denne søndagen. Det var jevnt tilsig av folk som ønsket soppkurvene sine kontrollert. Heldigvis bidro Alfred Granmo og Liv Møgster til å ta unna køen. Alfred og Liv er erfarne soppsakkyndige.

24 soppkurver ble kontrollert. Av giftige sopper fant man honningsopp. I kurvene var det mange kremler, risker, ulike typer skrubb, steinsopp, kantarell, anistraktsopp, piggsopp, oreskjellsopp, noen små og en gedigen sjampinjong (821 gram), gullskjellsopp og diverse forskjellige slørsopper. Mange sopper bar preg av at det er på tampen av soppsesongen her nord. Noen folk kom innom bare for å se på kontrollen og utstillingen.

Nordlys har lagd en fyldig reportasje fra soppkontrollen. Les her.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑