Sopp på menyen hos Skirri

Restauranten Skirri i Tromsø ønsker å bruke lokale råvarer, inkludert sopp. I fjor vår var vi og spiste en niretters middag der i forbindelse med tang og tarekurset. Det var meget vellykket så i år ønsket vi sopp på menyen. Alle deltakerne på soppkurset ble invitert med.

To i styret sanket sopp som ble levert. Kokken mottok: Fersk steinsopp, rimsopp, kantarell, rødskrubb og kantarell. Det ble dessuten levert tørket steinsopp, gul trompetsopp, rimsopp og kremle. Alle soppartene ble brukt i kveldens meny som besto av syv retter, hvorav fem hadde sopp som ingrediens.Vi ble mer enn mette. Maten var veldig god. Det er bare å levere sopp til Skirri så de kan ha villsopp på menyen.

Her er noen av rettene vi fikk ( i tillegg fikk vi en fiskerett og en hvilerett):

Japansk-inspirert suppe på soppbuljong, grønnsaker og tørrfisk. Tilsatt steinsopp og gul trompetsopp.

Einebærgravet reinsdyr med syltet rimsopp og kantarell og pure av pepperrot.

Kje med steinsoppmajones og ruccula med frityrstekt rødskrubb og kremle.

Lam med kremle og rimsoppsaus, blancherte grønnsaker og rødbeter. Crushet sopp med smør som et lokk oppå kjøttet.

Og desserten; multebær pannacotta, sjokoladeis med mer.

Bjørn-Leif Paulsen har tatt de fleste bildene.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑