Hjelp, jeg har funnet markspist steinsopp! Lag soppbuljong!

Denne ideen er hentet fra Norges sopp- og nyttevekstforbund. En god ide som må prøves ut. Et lite tips til en eventuell suppe: Bruk gjerne hele små piggsopper, rimsopp eller kremler. Det er alltid godt med reker eller scampi i suppa.

Mange blir frustrert over steinsopp, skrubber og andre kjøttfulle arter som har fått besøk av mark og insekter. Fortvil ikke, for dette er den flotte soppen til å lage soppbuljong! Ha alltid med en ekstra pose der du legger de dårligste eksemplarene av de beste artene. Det betyr ikke noe om den blir ytterligere most på veien fordi når du kommer hjem tømmer du bare posen rett i en stor gryte. Her fyller du på kaldt vann opp til 2/3 av høyden på soppen og setter i putrekok. La det stå en halvtimes tid og syde. Ingenting annet skal i gryta, ikke fett, ikke salt, ikke krydder – nå er du jakt etter den rene og gode og dype umamisoppsmaken. Sil av med den mest finmaskete silen du har – og så har du verdens beste base til å lage alle slags supper. Hva med for eksempel nudelsuppe med grønnsaker og litt av den flotteste soppen du fikk med deg hjem fra samme turen til topping?

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑