Blini – russiske pannekaker

Blinier er russiske pannekaker med lange tradisjoner. «Blinier er et symbol på sol, vakre dager, gode avlinger, lykkelige ekteskap og sunne barn», skrev den russiske forfatteren Aleksandr Kuprin. Blinier symboliserer solen, og representerer en veldig viktig del av pannekakeuken som markerer at den lange vinteren er over. Nå er ikke vinteren helt over her nord enda, – men kanskje feire litt på forskudd?

Blinier skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær, gjerne surdeig. Tradisjonelt serveres de med rogn og smetana (ligner rømme). Hvorfor ikke prøve stekt sopp? De smaker også godt med syltetøy. Bildet viser blini med moltebærsyltetøy og rømme. Her har du oppskriften, nok til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehvitter
  • 150 gram mel
  • ½ teskje salt
  • Surdeigkultur eller industrigjær
  • Smør/olje til steking

Framgangsmåte

Bland sammen det våte (unntatt eggehvittene) og rør inn det tørre. La stå noen timer, eller over natten i kjøleskap. Pisk eggehvittene stive og skjær de forsiktig inn.

Varm smør/olje til steking middelsvarm. Stek lapper med ca 5 – 7 cm i diameter. De skal ikke flyte mye utover men skal bli tykke oppblåste kaker.

Hvis du ikke har surdeigskultur og ønsker å lage en finner du informasjon her.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑