Hvit steinsopp-pizza

Det er deilig å variere fra vanlig tomatbasert saus på pizzaen. Dessuten smaker hvit pizza fantastisk, og spesielt godt hvis du har steinsopp, fersk eller tørket. Ingenting skal kokes. Jeg bruker å steke steinsoppen, men den kan også tilsettes rå.

Pizzabunn

Dersom du ikke er så heldig at du har din egen surdeigsstarter så er det ikke noe i veien for å lage en vanlig pizzabunn med gjær. Men jeg synes at bunnen smaker desidert bedre når den er laget på surdeig!

Til to medium pizzabunner trenger du:

• 450–500 gram fint mel, enten durummel, hvetemel eller speltmel
  • 3-4 spiseskjeer surdeigstarter
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • En knivsodd sukker

Løs opp starteren i vannet og tilsett i det tørre. Elt deigen i bollen noen minutter og sett til heving. Hvis vi skal ha pizza på fredag lager jeg gjerne deigen kvelden før og setter den i kjøleskapet over natten. Husk at du bør mate starteren noen timer før. Om morgenen tar jeg deigen fram og lar den stå på kjøkkenbenken.

Saus

• 1.00 beger crème fraîche eller rømme (gjerne drømmelett som er laget av lettmelk og inneholder kun 5 % fett)
  • 2.00 fedd hvitløk, most/finhakket
  • 1.00 kvast timian eller annen urt som du liker
  • Litt salt
  • Ferskkvernet pepper

Bland ingrediensene til sausen sammen med en gaffel eller visp.

Fyll

• Steinsopp i skiver, tørket eller fersk
  • Ost etter smak, for eksempel mozzarella og/eller parmesan
  • Rødløk
  • Aubergine
  • Eventuelle urter, for eksempel basilikum

Hvis steinsoppen er tørket, vann den ut ca 20 minutter og la den tørke godt av. Stekes fort i panna. Skjær opp rødløk og aubergine i tynner skiver.

Framgangsmåte

Kjevle ut deigen tynt. Ha på saus, stekt steinsopp, ost. Øverst pynt med rødløk og aubergine og urter. Varm opp ovnen til 250 grader. Bruk gjerne bakestein som settes inn i kald ovn. Stek pizzaen ca 7 minutter, – den blir fort ferdig.

Smaklig måltid!