To soppkontroller på en og samme dag!

Tromsø soppforening hadde medlemstur til Skibotn feltstasjon siste helgen i august. På søndag hadde vi invitert innbyggerne i Skibotn til sopputstilling og soppkontroll. Over 80 sopparter var utstilt. Fire personer og en hund kom til feltstasjonen. Den ene var en innflyttet tyrker som hadde god kjennskap til mange sopparter og ville gjerne lære mer. Senere samme dag ble det avholdt soppkontroll i Tromsø. Også denne søndagen kom mange folk, ca 40 personer og et 20-talls kurver ble kontrollert. En person kom med grå knippesopp. Man kan finne mye av denne soppen i skogen nå, – særlig i granskog. Den er spiselig, men bruk kun unge eksemplarer. Noen anbefaler kun å bruke hatten og andre igjen fraråder å steke den men bruke den direkte i saus og supper. Prøv deg fram!