Full trøkk på soppkontroll

Sopphøsten er her for fullt og det bugner med sopp. Spesielt er det bra med alle sorter skrubb, piggsopp, kremler, rimsopp, risker og ikke minst kantareller. Det er hyggelig å se at folk kommer seg ut i og sanker og får sjekket ut fangsten på soppkontrollen. Søndag 19. august var det full trøkk på Tromsø museum. 31 personer var innom og de tre soppkontrollørene Trine Bottolfsen, Ludvik Bottolfsen og Lasse Aleksandersen hadde nok å gjøre med å kontrollere alle soppkurvene. Av 13 kurver fant de giftig sopp i fire av dem. På kontrollen var det flere utlendinger som var meget interessert i å lære om sopp.

Her kan du lese om hvordan du kan blitt en trygg soppsanker. Om du begynner å få fullt i fryseren er en annen god oppbevaringsmetode tørking. Her er en artikkel om temaet: Tørking av sopp.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑