Rimsopp – Cortinarius caperatus

Særtrekk til rimsopp kan oppsummeres i de tre R-ene: Ring, Rim og Rynker. Rimsopp har god smak, fin og fast konsistens og gir god tyggemotstand. Den egner seg til steking, suppe, stuinger og tørking. LENKER

Rimsopp er en utmerket matsopp som tilhører slekten slørsopper. Rimsoppen er den eneste av slørsoppene som er trygg å spise. Du bør derfor bruke litt tid å lære denne soppen før du legger den i kurven siden den kan forveksles med andre slørsopper.

Kjennetegnene til rimsoppen:

  • Hatten er 5-12 cm bred, først nesten rundt, senere hvelvet, tørr, blek oker til lærfarget, «rimfrost» på toppen av hatten. Dette rimet vaskes ofte bort i regnvær. Helt unge rimsopper har ofte et lilla drag på hatten. Nederst på hatten har den rynker. Eldre eksemplarer har vanligvis tydeligere rynker enn de yngre
  • Skivene er tette, sagtakket, først lyse, senere kanelbrune. Den har brunt sporpulver. Lukten er mild og god
  • Stilken er 5-12 cm høy og 1-2 cm jevntykk, lys, med en tynn hudaktig ring som løsner lett.

Rimsopp vokser i sure bar- og løvskoger, gjerne i store mengder i fjellbjørkeskogen.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑