Medlemstur til Straumsbukta

Steinsopp, kantareller og sjampinjong var blant artene som fylte kurvene da Tromsø Soppforening arrangerte medlemstur til Straumsbukta lørdag 26. september.
Seks medlemmer, hvorav to soppsakkyndige, tok turen til granfeltene på østsiden av Straumsbukta for høstens kanskje siste store sopptur. Selv om værmeldinga var dyster, slapp vi unna regnet og alle kom hjem med kurvene fulle av god matsopp. Vi fant blant annet steinsopp, kantarell, snøballsjampinjong, blodsjampinjong, piggsopp, lerkesopp, sleipsopp, grønn anistraktsopp, matriske, branngul riske, tåresneglehatt, rød stubbemusserong, finskjellet musserong, stubbeskjellsopp, svovelsopp, samt noen kremler. Ikke alle disse er matsopper, men da er det godt å vite at man er på tur sammen med soppsakkyndige.