God sesong for blek piggsopp i Troms

Sesongen for blek piggsopp har allerede startet i Troms, og det er mye av den om du går på de rette stedene. Piggsoppene vokser ofte flere sammen. Så finner du en, så er sjansen stor for at du finner flere. 

Du kan ikke ta feil, navnet piggsopp fordi den har pigger under hatten (se på bildet nedenfor). Hatten er ofte litt uregelmessig og er 5 – 15 cm stor. Hele soppen kan spises og den egner seg spesielt godt til stuing og steking. Lukten er behagelig, smaken er mild med litt skarp ettersmak. Smaken kan være litt besk, ­ unngå gamle eksemplarer! Blek piggsopp egner seg dårlig til tørking, men godt til frysing. Rens soppen, skjær den i små biter, varm forsiktig opp og la koke noen minutter. Om nødvendig kan du tilsette litt vann. Fryses i kraften i egnet emballasje. Sesongen for blek piggsopp starter nå og varer fram til frosten. I Nord-Norge finner du den enten i granskog eller bjørkeskog. I vår landsdel er den dessuten sjelden markspist.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑