Soppkurs – 1. kurshelg avholdt

Tromsø Soppforening arrangerte første helgesamling i kurs for utdanning av soppsakkyndige 16.-18. august i Tromsø. De 12 deltakerne hadde til sammen 20 timer med teori og innsamling av sopp. Under de to turene ble det funnet et stort utvalg sopp fra pensumlista, og noen fikk oppleve å plukke sin første sjampinjong i skogen.

Helga ble avsluttet med en stor soppprøve (bildet), med store utfordringer: En liten hatt av rød fluesopp, uten prikker, og kun en rest av stilken uten hverken ring eller slire. Ingen lot seg lure, og det må sies å være imponerende, halvveis ut i kurset. Neste samling legges til Skibotn, med nye 20 timers kurs. Kursleder Kollbjørn Mohn Jenssen vil ta med arter som ikke vokser her nord, og dermed vil deltakerne få stiftet bekjentskap med de fleste av de rundt 130 soppene på pensumlisten. Eksamen avholdes neste høst.

Foto: Lasse Aleksandersen

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑