Toolbar
Tromsø Soppforening

2018

Have 2 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/tromsoso/public_html/main/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
søndag, 13 mai 2018 10:00

Nye Ottar-hefter om sopp!

Tromsø Museum har endelig bestemt at de skal skrive en nytt Sopp-Ottar. Heftet skal utgis i løpet av sommeren eller høsten 2020. I tillegg planlegges et eget Ottar-hefte om Risker. Dette heftet blir trolig ikke utgitt før året etter, det vil si sommeren/høsten 2021. Og Tromsø Museum ønsker ditt bidrag!

Ottar er et populærvitenskapelig tidsskrift som blir utgitt av Tromsø Museum. Tidsskriftet har blitt utgitt siden 1954, og kommer ut fem ganger i året. Ottar har artikler om nordnorsk og arktisk natur, kultur og samfunnsliv. Tidsskriftet er oppkalt etter vikinghøvdingen Ottar fra Hålogaland.Tromsø Museum har tidligere gitt ut fire hefter om sopp, – alle er utsolgt.

Matsopp i Nord-Norge – 1977
Garnfarging med sopp – 1985
Sopp er mat – 1987
Sopp gir farger – 1990

Tromsø Museum ønsker å ha med mange fine soppbilder i begge disse heftene, og ønsker også at de aller fleste av disse skal være fotografert her oppe i nord. Derfor inviterer Tromsø Museum nå alle medlemmene i Tromsø soppforening til en stor fotodugnad i 2018 og 2019. Fotos (helst i ubehandlet form og i opprinnelig oppløsning) sendes per e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Eksempler på nydelige fotos med gode motiv finnes bl.a. i «SOPP håndboka» og «Sopp - til mat og glede» av Per Marstad. Fotografier som benyttes vil bli honorert. Kanskje kan disse inntektene kanaliseres til Tromsø soppforening for bruk til det beste for soppsaken her nord?

Dermed håper jeg at det blir tatt mange fine bilder i løpet av soppsesongen 2018, og så må soppsesongen 2019 benyttes spesielt til fotografering av de artene som vi til da ennå ikke har fotos av.

Dette blir spennende, og lykke til!

Hilsen Geir Mathiassen, mykolog ved Tromsø Museum og medlem av Tromsø soppforening

 

Publisert i Artikler om sopp
tirsdag, 01 mai 2018 08:00

Medlemsmøte 31. mai

Teppo Rämä skal holde foredrag om marine sopper! Teppo arbeider som postdoktor ved UiT med marin bioprospektering. Han er interessert i mangfold og biologi av sopp, spesielt arter som finnes i havet. Han har skrevet doktorgrad om marine sopper, se her

Vi starter klokka seks og møtes hos Mattilsynet i Tromsø. Det vil bli servert sushi.

Vel møtt!
Hilsen styret i Tromsø Soppforening

 

 
Publisert i Møter og Kurs

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo