Toolbar
Tromsø Soppforening

2013

Have 4 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/tromsoso/public_html/main/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
mandag, 29 juli 2013 14:00

God sesong for blek piggsopp i Troms

Sesongen for blek piggsopp har allerede startet i Troms, og det er mye av den om du går på de rette stedene. Piggsoppene vokser ofte flere sammen. Så finner du en, så er sjansen stor for at du finner flere. 

Publisert i Sopp
mandag, 22 juli 2013 08:00

Kremlene er her!

Kremler i alle farger finner du nå i skogen og på fjellet. Mange kremler er gode matsopper. Hva er kjennetegnene til kremlene? Kremler er sopper i slekten Russula. De kjennetegnes på sin traktlignende form og finnes i flere farger, ofte røde, fiolette, grønne eller gule hattefarger og oftest hvite eller gule skiver. I likhet med riskene har de en sprø osteaktig konsistens, men i motsetning til riskene mangler de melkesaft. Foten er blek eller iblant rødlig, og kan ikke trevles opp som hos andre skivesopper. Den faste, kjøttfulle konsistensen beholder kremla under tilberedning.

Publisert i Sopp
lørdag, 13 juli 2013 18:00

Steinsopp-sesongen er i gang!

Endelig er steinsoppen kommet til Troms. Dette eksemplaret ble funnet i Indre Troms. Merk den hvite randen nederst på hatten, samt nettingen øverst på stilken. På bildet nedenfor ses du soppen skåret over, med en rødlig farge mot kanten. Alle disse tre kjennetegnene er typiske for steinsoppen, foruten den milde nøtteaktig lukten. En anbefalt måte å tilberede steinsopp på er å kutte den i terninger, 0,5 - 1 cm store. Ta de i en kasserolle, tilsett en god klatt med meierismør og varm forsiktig opp. La småsyde et par minutter, krydre med salt og pepper, og server.

Publisert i Sopp
torsdag, 11 juli 2013 20:42

Årets soppsesong har begynt

Årets soppsesong har startet i Troms. Kantarellen har så vidt begynt å dukke opp. Rødskrubbene popper opp i skogen (husk å varmebehandle dem i minst 15 til 20 minutter ellers kan du risikere å bli dårlig). Kremlene lyser opp innimellom i gresset og noen enslige skjeggrisker. Om temperaturen øker litt de neste dagene, vil sesongen komme godt i gang.

Tromsø Soppforening ønsker å minne om kurset vi vil avholde for soppsakkyndige i august. For mer informasjon om soppkurs...

 

Publisert i Sopp

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo