Takk for året som gikk! .. Foto: Kristel Riddervold
27 des 2013

Tromsø Soppforening vil gjerne takke for året 2013. Foreningen har hatt et aktivt år med kurs for soppsakkyndige. 12 deltok og vi håper at alle avlegger eksamen neste år. Vi har gjennomført soppekskursjoner, kontroller og Soppens dag. Gjennom disse aktivitetene har medlemmer og deltakere gjort flere sensasjonelle soppfunn, blant annet oppdagelsen av en ny sopp i Europa (Gymnopilus luteofolius (Peck) Singer) og på en av de organiserte soppturene fant en av deltakerne hvit fluesopp. Begge disse funnene er beskrevet i egne artikler på websiden. Og ikke minst har foreningen fått ny webside. Vi tar gjerne i mot artikler, bilder og annet stoff. Tromsø Soppforening fylte 10 år i år. På grunn av tidspress er jubileumsfesten utsatt til 2014. Soppsesongen var særdeles god i 2013. Sesongen startet tidlig men varte ikke så lenge, mange sopper var særdeles store, og med et artsrikt mangfold. Vi håper på et like godt soppår neste år. 

Soppen på bildet er gilled lepiota og er giftig. Bildet er fra Virginia, på Østkysten av USA. 

 

 

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert fredag, 27 desember 2013 21:18

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo