God sesong for blek piggsopp i Troms .. Foto: naTournor
29 jul 2013

Sesongen for blek piggsopp har allerede startet i Troms, og det er mye av den om du går på de rette stedene. Piggsoppene vokser ofte flere sammen. Så finner du en, så er sjansen stor for at du finner flere. 

Du kan ikke ta feil, navnet piggsopp fordi den har pigger under hatten (se på bildet nedenfor). Hatten er ofte litt uregelmessig og er 5 – 15 cm stor. Hele soppen kan spises og den egner seg spesielt godt til stuing og steking. Lukten er behagelig, smaken er mild med litt skarp ettersmak. Smaken kan være litt besk, ­ unngå gamle eksemplarer! Blek piggsopp egner seg dårlig til tørking, men godt til frysing. Rens soppen, skjær den i små biter, varm forsiktig opp og la koke noen minutter. Om nødvendig kan du tilsette litt vann. Fryses i kraften i egnet emballasje. Sesongen for blek piggsopp starter nå og varer fram til frosten. I Nord-Norge finner du den enten i granskog eller bjørkeskog. I vår landsdel er den dessuten sjelden markspist. 

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert fredag, 27 desember 2013 20:53

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo