...Frostvokssopp. ...Frostvokssopp. Foto: naTournor
10 okt 2018

Soppsesongen i 2018 har vært god, - betydelig over det normale. Og hva har vi funnet mye av i år? De årene sesongen er god er det mye rimsopp, - slik var det også i år. I år var det ekstra mye kantareller og de ble funnet på steder hvor man vanligvis ikke finner dem. Blek piggsopp var det noe mindre av enn i et middels år. Risker og kremler var det masse av, - og kremlene er kraftig undervurdert som god matsopp. Noen steder var det rikelig med steinsopp, men flere steder var det ikke mer enn normalt. Selv bruker jeg å avslutte sesongen med å plukke frostvokssopp. I år var det rikelig av sorten. En helt grei matsopp.

Tromsø soppforening har gjennomført ni offentlige soppkontroller. Totalt har vi kontrollert 135 kurver, hvorav 22 hadde giftige sopper. Til sammen deltok 349 personer på de åpne arrangementene våre. For øvrig har vi arrangert en medlemstur, en fagsamling for medlemmene, vært med på fire innslag i NRK radio og tre artikler i lokalavisa. Og vi har avholdt kurs for Tekna Ung. En travel høst! Styret har allerede begynt å planlegge neste års sesong. Vi planlegger kurs for soppsakkyndige. Men det avhenger blant annet om det melder seg tilstrekkelig antall på.

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert torsdag, 11 oktober 2018 08:18

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo