21 aug 2017

Søndag 20. august ble andre soppkontroll avholdt. Hele søndagen var det iholdende regn så antall sopplukkere som dukket opp på soppkontrollen var noe begrenset. Men 17 ivrige sopplukkere, deriblant 13 voksne og fire barn kom og fikk sjekket fem soppkurver. En giftsopp ble funnet; - pluggsopp.

To personer kom også for å vise soppbilder på mobiltelefonen. I den sammenheng vil vi vise til den gratis sopp-appen hvor du kan få gjennomført digital sjekk av soppen du har funnet. Appen gir instruksjoner om hvordan du skal ta bilde av soppen, slik at en soppsakkyndig kan gi tilbakemelding om det er en spiselig sopp og i så fall hvilken det er. Er det tvil, kan du bli bedt om å sende et nytt bilde. Er det fremdeles tvil eller den er giftig, får du beskjed om å hive den – og resten av innholdet i soppkurven som har vært i kontakt med den. Appen er ny av året og er kun et supplement, ikke en erstatning for de tradisjonelle soppkontrollene.

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert tirsdag, 22 august 2017 16:39

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo