...Soppsakkyndige og små og store deltakere på sopptur. ...Soppsakkyndige og små og store deltakere på sopptur. Foto: Bjørn Leif Paulsen
05 sep 2016

Soppens dag ble arrangert på Tromsø Museum søndag 4 september. Tromsø Soppforening stod for gjennomføringen. Ivrige sjeler i foreningen hadde plukket inn mange ulike sopparter, og det ble laget en utstilling av de artene vi hadde funnet. Utstillingen ble fin og omfattende, og besto både av spiselige sopper, sopper som ikke regnes som matsopp, samt noen giftige arter.

Det ble også arrangert en guidet sopptur i Folkeparken, der et 20 talls soppinteresserte personer stilte opp. Etterpå ble soppen kontrollert, og deltakerne fikk veiledning med tips og råd om sopp, sopplukking og sortering. Til sammen var det ca 120 personer innom arrangementet i løpet av de fire timene arrangementet varte.

Avisa iTromsø besøkte også Soppens dag, og laget et fint oppslag om utstillingen. Se her

 

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert torsdag, 08 september 2016 18:07

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo