...Stoppesopper ...Stoppesopper Foto: naTournor
01 mar 2016

Navnet har den selvfølgelig fordi den ser ut som en sopp. Et kjent og kjært redskap for å stoppe sokker og lester. Spesielt strikkede strømper blir utsatt for slitasje i sko og støvler. Stoppingen foregår ved at man setter inn stoppesoppen i lesten slik at feltet rundt hullet holder riktig form. Stoppegarnet er helst i samme farge og tres på en stoppenål. Syteknikken varierer, men vanligvis blir det lagt et tett rutenettverk av tråder over hullet og en centimeter utenfor på alle kanter. Resultatet blir en forsterkning som kan gi sokken forlenget brukstid. Stoppesoppen blir ikke brukt så mye i dag men er hendig å ha når man skal reparere hull i sokker og lester. Noen stoppesopper har en ende til å stoppe hælen og en flatere ende til tåa. Her er en detaljert beskrivelse for stopping steg for steg. Stoppesopp får du kjøpt i flere garnbutikker og på nettet.

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert tirsdag, 01 mars 2016 21:36

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo