..Sopptur ved Charlottenlund på Tromsøya. ..Sopptur ved Charlottenlund på Tromsøya. Foto: Truls Tunby Kristiansen
26 aug 2015

Soppturen ble arrangert på Charlottenlund på Tromsøya onsdag 26. august. 45 personer deltok, hvorav 7 barn. På grunn av tørke i marka, var det begrenset hvor mye sopp som ble funnet. Men en del arter ble funnet, blant annet slørsopper og stubbemusseronger som gikk i søpla. I tillegg ble det funnet flere lerkesopp og sleipsopp, enkelte kantareller, et par steinsopper, piggsopper og to sjampinjonger. I alt ble 12 soppkurver kontrollert, hvorav fem inneholdt giftigsopp. Da det ikke ble funnet så mye sopp, brukte turlederne desto mere tid til å fortelle om de ulike artene.

Turleder Rolf Engstad demonstrerer ulike sopparter. Foto: Truls Tunby Kristiansen

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert torsdag, 27 august 2015 17:17

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo