...Hvit fluesopp funnet i Finnvika, Kvaløya ...Hvit fluesopp funnet i Finnvika, Kvaløya Foto: Geir Mathiassen
05 sep 2014

3. september arrangerte Tromsø Soppforening en av høstens organiserte soppturer. Turleder var Geir Mathiassen og assistent var Bjørn-Leif Paulsen. Til tross for øsende regnvær i timene før turen, var det derfor overraskende at hele 15 personer møtte opp i Finnvika på Kvaløya. Heldigvis opphørte regnet omtrent helt i løpet av turen. Det er første gang hvit fluesopp er funnet i dette faste soppturområdet. På soppturen ble arten funnet på to forskjellige steder, og etter turen fant vi soppen på en tredje lokalitet. Her var det to grupper med hvit fluesopp som vokste ca. 20 meter fra hverandre. Alt av sopp i kurven med hvit fluesopp til en av deltakerne ble kassert. Denne kurven besto ellers av mye rød- og brunskrubb, rimsopp, kremler og risker. Kollektene av hvit fluesopp ble tatt med til Tromsø Museum.

I fjor skrev vi følgende artikkel om hvit fluesopp: Hvit fluesopp – en art i spredning i Troms?

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sist redigert søndag, 21 september 2014 18:41

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Litt om Tromsø Soppforening

Sample Image Tromsø Soppforening ble stiftet 14. mai 2003, seks år etter at det ble avholdt eksamen for soppsakkyndige i Tromsø. Kjernen i foreningen består fortsatt av soppsakkyndige fra eksamensåret 1997. Les mer her...

Kontakt oss

Tromsø Soppforening
co/Mattilsynet
Skippergata 16
9008 Tromsø

Kontaktpersoner:
Bjørn-Leif Paulsen 414 16 799
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kari Riddervold 959 62 334
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tromsø Soppforening logo